Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

G.A.D tillverkar möbler för hand i eget snickeri på Gotland.

En G.A.D-möbel tar tid att tillverka

Möblerna tillverkar vi till största delen i vårt eget snickeri i Hemse på Gotland. Här arbetar våra snickare med allt från att såga upp det råa virket som kommer in till att bygga möbler, ytbehandla och packa. Det är ett arbete med en mängd steg som ska utföras innan möbeln är klar. Att bygga en möbel från grunden kräver ett stort hantverkskunnande och kännedom om materialen. Man börjar med att sortera och såga upp det råa virket som kommer in. Virket är av högsta klassning och har torkat under lång tid. Bitarna sorteras sedan färgmässigt och väljs ut till de olika delarna som ska ingå i möbeln. Delarna tas fram i maskiner med hög precision. Man tar fram små serier åt gången av varje möbel. Det görs för att få full kvalitetskontroll. Alla möbler tillverkas efter kundens beställning. En ansvarig snickare följer varje möbel. När snickaren är nöjd med resultatet signerar hen möbeln och skriver dit datum och serienummer. Alla möbler som tillverkas hos oss är på så vis spårbara.
Delarna sätts ihop och luckor och lådor slipas in individuellt på sin specifika plats. Alla lådor och luckor är numrerade i bakkant så att de alltid ska hamna på sin rätta plats. Möbler som har lådor på rad har lådfronter tagna ur samma träbit. På så vis kan du följa ådringen över fronterna. Det bidrar till ett harmoniskt utseende och är ett bevis på att det är ett skickligt och noggrant hantverk som ligger bakom. Beslagen är gjorda av rostfritt stål och är inslipade i fas med fronten utan att bränna träet. Lådorna har glidlister av bok som gör att de med endast ett lätt tryck ute i kanten går att stänga. G.A.D-märket är ytterligare ett bevis på att möbel har klarat kvalitetskontrollen och är äkta vara. Alla detaljer är noga genomtänkta för att både bidra till funktionalitet, hög kvalitet och hållbarhet och vara vackra att vila ögonen på.