Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

Om oss

G.A.D:s historia slutar inte här – den har precis börjat.

Möbelhantverk från Gotland

G.A.D startades 1997, som en reaktion på ökande massproduktion. Vår grundare Kristian Eriksson var en kreativ och konstnärlig IT-konsult, som letade efter vad han brukar kalla ”riktiga möbler”. Möbler av högsta kvalitet, tillverkade för hand i massiva naturmaterial.

När han inte hittade dem bestämde han sig för att rita och tillverka dem själv. Det blev starten på ett företagande som 25 år senare drivs av samma passion för hantverk och material som håller långt in i framtiden.

HÅLLBARA VAL

Bara svensk tillverkning

All G.A.D:s tillverkning sker sedan starten i Sverige, främst i vårt eget snickeri i Hemse på Gotland, där vi är runt tio personer som arbetar. Varje möbel tillverkas på kundens order och blir ett personligt projekt som numreras och signeras av den av oss som är ansvarig snickare.

Vi jobbar i lokala material som gotländsk kärnfuru, kalksten och lammskinn. Virke som inte finns på Gotland köper vi från Sverige och Finland när det handlar om björk, och ek köper vi från Östersjöregionen. Vi väljer alltid en så lokal leverantör som möjligt.

I skånska Lönsboda köper vi den exklusiva diabasen från Hägghultsbrottet, en svart och mättad sten som efterfrågas av konstnärer och möbeltillverkare världen över.

Vi jobbar också i vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri och Elmo, samt i ylle från Klippans yllefabrik. Våra beslag, i stål och mässing, tillverkas i Havdhem som ligger strax söder om Hemse här på Gotland.

HANTVERK OCH MATERIAL I FOKUS

Tidlös skandinavisk design

Kristian Eriksson formger alla G.A.D:s möbler. Han har ett tidlöst och stilrent formspråk som bygger på en skandinavisk tradition. Han särskiljer sig också i sitt sätt att framhäva finsnickeriets vackra lösningar, och naturmaterialens egenskaper.

Utöver att vara vackra detaljer ger finsnickeriets lösningar mycket robusta och tåliga konstruktioner. Sammanfogningar med genomgående tappar och laxstjärtsinkningar är en stor del av G.A.D:s unika ID som tillverkare av hantverk på högsta nivå.

Att vi jobbar med massiva naturmaterial och naturliga ytbehandlingar ger också den oerhörda fördelen att möblerna lätt kan underhållas, vårdas och renoveras. Vid behov till och med återställas till nyskick, flera gånger om.

KRISTIAN ERIKSSON

”Jag brukar jämföra med hur det känns att komma in ett gammalt, välbyggt hus” 

”Man känner det direkt. Det här huset, eller den här möbeln, är gjord på riktigt sätt, i riktiga material. Naturmaterial och gott hantverk ger en tyngd och en själ som sinnena registrerar och tycker om.”

/Kristian Eriksson, grundare och formgivare G.A.D.