Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

G.A.D:s historia

Året är 1997 och G.A.Ds grundare och formgivare Kristian Eriksson bestämmer sig för att lämna Stockholm och IT-branchen för att flytta till Gotland.

Drömmen fanns om att starta ett möbelföretag som tillverkade riktiga och hållbara möbler, byggda så som man gjorde förr, i motsats till marknaden som gick mot billigt och massproducerat. En handfull möbelmodeller tog form och ställdes ut på möbelmässan i Stockholm.

Det blev succé. Bänken Fårö som ännu är en av G.A.D:s mest populära möbler tillägnades designpriset ”Utmärkt Svensk Form” och beställningarna började rulla in. Strax fanns ett eget snickeri i Hemse, där nästan all tillverkning fortfarande sker. Snickerierna görs av massiv björk och ek av högsta klassning. De kompletteras med lokala naturmaterial som lammskinn och kalksten och skånsk diabas, men även glas och stål som ger spännande materialmöten.

Kristian Erikssons formgivning framhäver kvaliteterna och skönheten hos det finsnickeri som utförs. Old sinkning håller ihop lådor som glider på glidlister av det fetare träslaget bok. Putsade möten i fas för beslag, hopsättning med tappar, urval av trästycken med samma ådring och färg för en harmonisk möbel.

Med massiva material och dessa tillverkningsmetoder kan en möbel alltid återställas till nyskick även efter många års användning. Styrkan ligger i att en G.A.D-möbel alltid drar blickarna till sig men aldrig är påträngande. Det är viktigt att designen håller stilmässigt såväl som funktionellt och passar lika bra i ett nuvarande som i ett framtida hem.

Idag är det ingen som vet hur gammal en G.A.D-möbel kan bli. Men våra bord, bänkar och soffor visas redan som exklusiva föremål på kvalitetsauktioner och håller ett högt andrahandsvärde. Så görs de också för att tåla att älskas och hålla långt in i framtiden. 

G.A.D:s historia slutar inte här – den har bara börjat.

G.A.D:s historia
Förgående inlägg
Nästa inlägg