Fri frakt på alla ordrar över 500kr
0
Naturliga material

Björk

Björken är det träslag som traditionellt används vid möbeltillverkning. Det ljusa vackra utseendet har blivit synonymt med ”det Skandinaviska blonda”.

Ek

Den hårda och tunga eken är mycket vacker som möbelträslag. Eken är slitstark och åldras med värdighet. Den linoljade eken doftar dessutom fantastiskt gott.

Kalksten

Den gotländska kalkstenen eller ”Hoburgsmarmorn” är 400 miljoner år gammal och rik på fossiler. Varje skiva kanthuggs runtom, ytan ljus och matt och har sitt unika utseende. Det kan vara mindre håligheter och urslag där fossiler suttit. Detta är helt naturligt.

Lammskinn

Det gotländska pälsfåret är erkänt som en av de bästa pälsraserna i världen. Ullen är grå med underbara lockar och fin lyster.

Läder

Vegetabilgarvat anilinläder från Tärnsjö garveri naturligt, framställt på hållbart vis och får en fantastiskt vacker patina över år av användning. Semianilinläder från Elmo är kromfritt, infärgat och av absolut högsta kvalitet.

Ulltyg

Ett ulltyg har de bästa egenskaperna bland möbeltyger. Det är slitstarkt, naturligt smutsavvisande och brinner dåligt, det upplevs som svalt på sommaren och varmt på vintern. Vårt standardtyg är gjort av 100% merinoull och finns i tre grå nyanser vilka alla passar mycket bra ihop med både eken och björken.

Granit

Den svarta graniten är sandslipad och kommer från Italien. Dess hårda mörka yta utstrålar elegans och tyngd.

×