Varukorg

Tomt

I vår shop hittar du våra möbler i högsta kvalitet med noga utvalda material - byggda av våra snickare på Gotland sedan 1997.

PALLAR OCH BÄNKAR

Det är vanligt med åtminstone en pall eller bänk i ett hem. Den är förstås praktisk och bra att ha, men adderar även skönhet och känsla till ett rum. Att få sätta sig bekvämt när man sätter på sig skorna i hallen, eller att kunna kasta upp fötterna på en vacker pall när man njuter av en god bok i en skön fåtölj. Vår egen klassiker, vackra och tidlösa Fårö pall, har funnits med sedan G.A.D startade och bär utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form”.

 

 

Endre pall
Endre pall hög
Mafrids bänk
Fårö bänk
Fårö pall

Cirkularitet och hållbarhet

I våra möbler framhävs finsnickeriets vackra lösningar och naturmaterialens egenskaper. De ger även mycket robusta och tåliga konstruktioner, vilket medför en lång livslängd.

Att vi jobbar med massiva naturmaterial och naturliga ytbehandlingar ger också den oerhörda fördelen att möblerna lätt kan underhållas, vårdas och renoveras. Vid behov till och med återställas till nyskick, flera gånger om.

Hållbarhetstänket rankas högt hos oss, inte minst i våra materialval. Vi använder framförallt massiv ek och björk, som kompletteras med lammskinn från de gotländska gårdarna. Vi jobbar också i vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri och Elmo, samt i ylle från Klippans yllefabrik. Ytbehandlingen är alltid miljövänlig, vi använder gärna olja men kan även erbjuda vattenbaserade lacker och färg.

Tillverkad för hand i massiva material

Oavsett om du söker extra sittplats eller en fotpall så är möjligheterna många. Vad du än väljer så kommer du att få en vacker möbel som är tillverkad för hand, här hemma i Sverige, i massiva material. Alla G.A.D:s möbler signeras av en ansvarig snickare innan de lämnar snickeriet, vilket garanterar hantverksmässigt tillverkade möbler i högsta kvalitet.

“Min ambition är att skapa vackra och välgjorda möbler i massiva material, så långt bort från slit-och-släng man kan komma. Ett traditionellt svenskt möbelhantverk med beprövade och hållbara tekniker som gör att möblerna kan leva länge, i generation efter generation."

– Kristian Eriksson, formgivare